Bajkerská snídaně: ovesné vločky na slano

Teď to bude trochu úlet, dal jsem se totiž na vaření. Ale i biker se musí něčím krmit a tohle je tip na dobrou snídani, kterou si můžete dát před tím, než vyrazíte na kolo. A jak jsem zjistil, dost lidí nemělo tucha, že když se řekne „ovesný vločky“, tak to automaticky neznamená jen sladkou kaši. Tak se nechte inspirovat!

Všechno je ve videu:

Co budete potřebovat na jednu porci:

  • 4 lžíce ovesných vloček
  • hrnek vody
  • dva plátky sušené šunky
  • parmazán v množství podle chuti
  • hrst baby špenátu
  • jedno vejce
  • sůl, pepř
  • lžíce olivovýho oleje extra virgin

Tuhle kombinaci mám nejradši, ale dejte si tam co chcete. Jiné ingredience, který už jsem zkoušel (ne všechny naráz, vhodně kombinovat!):

  • rajčata (nic moc, teplý nejsou moc dobrý)
  • paprika (nic moc, leda před tím trochu osmahnout na grilovací pánvi)
  • avokádo (dobrý!)
  • sušený rajčata (super, ale radši ty naložený v oleji, jsou měkčí)
  • dušená šunka (jde to, ale není tak výrazná)
  • osmahlá cibulka (mňam, ale pak o ní vím ještě půl dne)
  • osmahlá slanina (mňam, ale trochu šutr do žaludku)
  • gouda (jde to, ale chuť není moc výrazná)
  • čedar (super)
  • mozzarela (nic moc, ztratí se v tom bez většího efektu)

Ty zdánlivě dražší ingredience mají výraznější chuť a potřebujete jich míň. Takže i moje dva plátku sušený šunky a trochu parmazánu zanechávají tohle jídlo poměrně „sociálním“. Jestli porce vyjde na dvacku… Tak se nezdráhejte a hurá do toho!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.