Bajkerská snídaně: ovesné vločky na slano
Teď to bude trochu úlet, dal jsem se totiž na vaření. Ale i biker se musí něčím krmit a tohle je tip na dobrou snídani, kterou si můžete dát před tím, než vyrazíte na kolo. A jak jsem zjistil, dost lidí nemělo tucha, že když se řekne „ovesný vločky“, tak to automaticky neznamená jen sladkou kaši. Tak se nechte inspirovat!
Všechno je ve videu:
Co budete potřebovat na jednu porci:
- 4 lžíce ovesných vloček
- hrnek vody
- dva plátky sušené šunky
- parmazán v množství podle chuti
- hrst baby špenátu
- jedno vejce
- sůl, pepř
- lžíce olivovýho oleje extra virgin
Tuhle kombinaci mám nejradši, ale dejte si tam co chcete. Jiné ingredience, který už jsem zkoušel (ne všechny naráz, vhodně kombinovat!):
- rajčata (nic moc, teplý nejsou moc dobrý)
- paprika (nic moc, leda před tím trochu osmahnout na grilovací pánvi)
- avokádo (dobrý!)
- sušený rajčata (super, ale radši ty naložený v oleji, jsou měkčí)
- dušená šunka (jde to, ale není tak výrazná)
- osmahlá cibulka (mňam, ale pak o ní vím ještě půl dne)
- osmahlá slanina (mňam, ale trochu šutr do žaludku)
- gouda (jde to, ale chuť není moc výrazná)
- čedar (super)
- mozzarela (nic moc, ztratí se v tom bez většího efektu)
Ty zdánlivě dražší ingredience mají výraznější chuť a potřebujete jich míň. Takže i moje dva plátku sušený šunky a trochu parmazánu zanechávají tohle jídlo poměrně „sociálním“. Jestli porce vyjde na dvacku… Tak se nezdráhejte a hurá do toho!